Centrala ventilatie Vents VUT 2000 WH Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT 2000 WH

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic Vents VUT 2000 WH, capacitate aer 2100 mc/h.

Descriere

Vents

New product

Vents VUT 2000 WH

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Legenda:

 Serie VentsCapacitate aer [m3/h]Tip rezistenta incalzire Orientare tubulatura Tip schimbator de caldura
VUT800, 1000, 1500, 2000- electricaH - orizontala

in placi de aluminiu cu flux incrucisat

W - apa

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) Vents VUT 2000 WH este o unitate de tratare a aerului cu recuperare de caldura special conceputa pentru a asigura atat ventilatia aerului, cat si filtrarea aerului cu recuperare de caldura, din incaperi si spatii publice sau private. Schimbul termic intre aerul evacuat din incapere si aerul proaspat introdus se realizeaza printr-un schimbator static de caldura, cu flux incrucisat, tip aer – aer. Centralele de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura au rolul de a asigura aerul proaspat necesar mentinerii parametrilor de calitate ai aerului din interior.
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire apa (glicol) din seria VUT WH sunt unitati de tratare a aerului compacte echipate cu ventilatoare centrifugale cu flux incrucisat, bobine electrice  de incalzit apa/antigelu si filtre de aer.

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 2000 WH si rezistenta incalzire cu apa (glicol), aspira printr-un orificiu, aerul cald din diferite incaperi, incarcat cu umiditate excesiva, praf si microbi. Acest lucru are loc in timp ce, simultan, printr-un alt orificiu al sistemului de ventilare cu recuperare de caldura, dotat cu filtru se aspira aer proaspat de afara. Energia termica din aerul evacuat este folosita pentru preincalzirea aerului introdus in camera. Astfel ca, in incapere, este suflat un aer proaspat, filtrat si preincalzit, iar in exterior este evacuat aerul viciat extras din incapere, el fiind racit. Sistemul de climatizare permite un procent de recuperare a energiei termice de pana la 77% cu un schimb minim de aer si asigurand un climat interior proaspat si sanatos.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 2100 mc/h;
- numar faze: 1;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 650 W;
- intensitate ventilator:  2 x 2.84 A;
- putere totala unitate: 1300 W;
- intensitate totala unitate: 5.68 A;
dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-wh- viteza rotatie: 1150 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 65 dBA;
- material carcasa: aliaj aluminiu-zinc;
- temperatura maxima de functionare: -25…+40 °C;
- izolatie: 50 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 315 mm;
- greutate: 99 kg;
- numar randuri tevi apa (glicol): 2 / 4;
- tip rezistenta: cu apa (glicol);
- filtru alimentare - evacuare: G4(F7) - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 77 %;
- tip schimbator de caldura: cu flux incucisat;
- material schimbator de caldura: aluminiu;
- directie tubulatura: orizontala;
- motor EC: NU.

Dimensiuni:

 VUT 2000 WH ØDBB1B2B3HH1H2H3LL1L2
mm314842581520320814947201595134513881445

Toate modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire cu agent termic din seria VUT WH sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul Ø 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm.

Carcasa:
Carcasa centralei de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 50 mm de vata minerala pentru izolatie termica si fonica.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre F7 pentru filtrarea aerului de intrare si un filtru G4 pentru filtrarea aerului de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu rezistenta de incalzire apa sau glicol si cu schimbator de caldura este dotat cu ventilatoare centrifugale cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare. Motoarele electrice si rotoarele sunt echilibrate pe 2 planuri din punct de vedere dinamic si rulmentii pe bile sunt construiti astfel incat sa garanteze aparatului 40 000 de ore de functionare fara a necesita nici o intretinere.

Schimbatorul de caldura:
Schimbatorul de caldura in placi este fabricat din placi de aluminiu. Acesta a fost special conceput pentru o functionare eficienta a centralei de ventilatie cu recuperare de caldura atat vara cat si iarna fiind prevazut cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens in anotimpul cald si dotata cu senzori termici pentru protejarea sistemului anti-inghet in perioada rece.

Rezistenta (bobina) electrica / Incalzitorul electric:
Centralele de ventilatie cu recuperator de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) din seria VUT WH au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator. Rezistenta (bobina) electrica de incalzire a apei sau glicolului este  disponibila cu 2 sau 4 randuri, in functie de puterea de incalzire dorita.

Automatizarea si controlul:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta  incalzire cu apa (glicol) Vents VUT 2000 WH detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control. Pentru protectie impotriva inghetului schimbatorului de caldura sistemul este dotat cu un senzor ce masoara temperatura aerului si o transmite catre unitatea centrala, respectiv panoul de control.

Functii de protectie si de control pentru centrala de ventilatie Vents VUT 2000 WH:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- controlul temperaturii aerului prin actionarea robinetului cu trei cai;
- rezistente (bobine) de incalzire a agentului termic pentru prevenirea inghetului;
- controlul schimbatorului de caldura;
- controlul extern a pompei de recirculare a agentului termic prin conducte;
- schimbator de caldura pentru pevenirea inghetului;
- functie de control pentru prevenirea colmatarii in timpul functionarii;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;

Panou control centrala ventilatie VUT WHPanoul de comanda centrala ventilatie Vents VUT 2000 WH, prevede:
- buton pornire / oprire;
- reglarea debitului de aer;
- setarea temperaturii dorite;
- afisarea temperaturii din incapere.

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) Vents VUT 2000 WH este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe podea, pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura315 mm
Capacitate aer2001 - 3000 mc/h
Material schimbator de calduraAluminiu
Lungime1345
Latime842
Inaltime2100

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 2000 WH

Adreseaza o intrebare