Centrala ventilatie Vents VUT 300-2 EH EC Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT 300-2 EH EC

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC, capacitate aer 300 mc/h.

Descriere

Vents

New product

Vents VUT 300-2 EH EC

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC, capacitate aer 300 mc/h

Legenda:

Serie

Capacitate aer

 Diametru tubulatura

Tip rezistenta incalzire

 Orientare tubulatura 

Tip motor

Tip schimbator de caldura

Material schimbator de caldura

Vents VUT

300, 400, 600 mc/h

1 - 150 mm

E - electrica

H - orizontala

EC - motor sincron cu comutatie electronica

contracurent

polistiren

2 - 160 mm

W - apa

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC este o unitate de tratare a aerului cu recuperare de caldura special conceputa pentru a garanta ventilarea, filtrarea, incalzirea, racirea, umidificarea, dezumidificarea aerului din incaperi si spatii publice sau private. Sistemul de ventilare al aerului cu recuperare de caldura are rolul de a asigura aerul proaspat necesar mentinerii parametrilor de calitate ai aerului din interior. Pentru incalzirea aerului de intrare iarna sau racirea acestuia vara, centrala de ventilatie cu recuperare de caldura are capacitatea de a realiza un transfer termic intre aerul de admisie si cel de evacuare cu ajutorul recuperatorului de caldura in placi. Astfel acest proces ofera o fiabilitate si eficienta energetica optima. Unitatea de tratare a aerului este echipata cu ventilatoare centrifugale cu pale intoarse si cu motor EC de curent continuu ce reduce consumul de energie si asigura un randament ridicat, combinat cu un nivel de zgomot redus. 
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT EH EC sunt unitati de tratare a aerului compacte echipate cu ventilatoare centrifugale cu flux incrucisat, bobine electrice si filtre de aer.

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC si cu recuperare de caldura aspira printr-un orificiu, aerul cald din diferite incaperi, incarcat cu umiditate excesiva, praf si microbi. Acest lucru are loc in timp ce, simultan, printr-un alt orificiu al sistemului de ventilare cu recuperare de caldura, dotat cu filtru se aspira aer proaspat de afara. Energia termica din aerul evacuat este folosita pentru preincalzirea aerului introdus in camera. Astfel ca, in incapere, este suflat un aer proaspat, filtrat si preincalzit, iar in exterior este evacuat aerul viciat extras din incapere, el fiind racit. Sistemul de climatizare permite un procent de recuperare a energiei termice de pana la 90% cu un schimb minim de aer si asigurand un climat interior proaspat si sanatos.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 300 mc/h;
- numar faze: 1;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 70 W;
- capacitate rezistenta electrica: 3000 W;
- intensitate rezistenta electrica: 13 A;
- intensitate ventilator:  2 x 0.6 A;
- putere totala unitate: 3140 W;
- intensitate totala unitate: 14.2 A;
- viteza rotatie: 1380 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 24 – 45 dBA;
- material carcasa: aliaj aluminiu- zinc;
dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-eh-ec- temperatura maxima de functionare: -25…+60 °C;
- izolatie: 25 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 160 mm;
- greutate: 38 kg;
- tip rezistenta: electrica;
- filtru alimentare - evacuare: F7 - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 90%;
- tip schimbator de caldura: in contracurent;
- material schimbator de caldura: polistiren;
- directie tubulatura: orizontala;
- motor electric de curent continuu EC: DA.

Dimensiuni:

 VUT 300-2 EH EC

 ØD

B

B1

B2

B3

H

H2

H3

L

L1

L2

mm

159

500

403

161

249

555

127

231

1092

1137

1198

Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire electrica din seria VUT EH EC sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul Ø 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm.

Carcasa:
Carcasa centralei de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 25 mm de vata minerala pentru izolatie termica si fonica.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre F7 pentru filtrarea aerului de intrare si un filtru G4 pentru filtrarea aerului de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu rezistenta electrica si cu schimbator de caldura este dotat cu ventilatoare centrifugale cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare. Motoarele electrice si rotoarele sunt echilibrate pe 2 planuri din punct de vedere dinamic si rulmentii pe bile sunt construiti astfel incat sa garanteze aparatului 40 000 de ore de functionare fara a necesita nici o intretinere.

Schimbatorul de caldura:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC poate ajunge la o eficienta de pana la 90 %. Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT EH EC sunt echipate cu shimbatoare de caldura cu flux incrucisat fabricate din polistiren. Unitatea de tratare a aerului cu recuperare de caldura este echipata in partea inferioara a schimbatorului de caldura cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens

Rezistenta incalzire electrica:
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT EH EC au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca aceasta este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator.

Automatizarea si controlul:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control. Pentru protectie impotriva inghetului schimbatorului de caldura sistemul este dotat cu un senzor ce masoara temperatura aerului si o transmite catre unitatea centrala, respectiv panoul de control.

Functii de protectie si de control pentru centrala de ventilatie Vents VUT 300-2 EH EC:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;
- programare zilnica sau saptamanala;
- protectie la supraincalzire;
- oprirea automata a radiatorului electric atunci cand motorul nu functioneaza;
- doua rezistente electrice cu termostat pentru protectie la supra-sarcina;
- intrerupator automat pentru a asigura protectia sistemului impotriva scurtcircuitelor;
- control infundare filtru;

Panoul de comanda al centralei de ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 300-2 EH EC, prevede:
- buton pornire / oprire;
- reglarea debitului de aer;
- setarea temperaturii dorite;
- afisarea temperaturii din incapere.

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 300-2 EH EC este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe podea, pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Fabricat in Ucraina!

Garantie: 2 ani.

Dimensiuni tubulatura160 mm
Capacitate aer201 - 300 mc/h
Material schimbator de calduraPlastic
Lungime1092
Latime500
Inaltime300
Motor ECDa

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 300-2 EH EC

Adreseaza o intrebare