Centrala ventilatie Vents VUT 300 mini

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 300 mini. 
Capacitate aer 300 mc/h. 

Descriere

Vents

New product

VUT 300 mini

In stoc

3 395,00 lei (Pretul include TVA)

3 718,50 lei

- 323,50 lei

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 300 mini, debit 300 mc/h

Seria VUT 300 mini cuprinde urmatoarele modele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura:
          - centrala ventilatie cu recuperare de caldura VUT 300 H mini
          - centrala ventilatie cu recuperare de caldura VUT 300 V mini

Vents VUT 300 mini este o centrala de ventilatie cu recuperare de caldura, cu capacitate de 300 mc/h, iar tuburile de conectare sunt dispuse fie pe orizontala (H), fie pe verticala (V).

Legenda:

 Serie

Capacitate aer

 Orientare tubulatura

Tip centrala

Tip schimbator de caldura

Vents VUT

300 m3/h

H - orizontala 

mini

in placi de aluminiu cu flux incrucisat

V - verticala

Descriere:
Centralele de ventilatie cu recuperator de caldura Vents VUT 300 mini au capacitatea de ventilare de pana la 300 mc/h si sunt concepute pentru a improspata in permanenta aerul din incaperile si spatiile publice/private (locuinte, birouri, hoteluri, cafenele, diverse sali etc, spatii ventilate pe cale mecanica, precum si pentru folosirea caldurii aerului viciat din interior in scopul incalzirii celui proaspat, adus din afara incaperii.
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT 300 mini sunt instalatii care ajuta la economisirea energiei termice folosita la incalzire, prin recuperarea caldurii. Acestea nu pot opera independent, fara celelalte accesorii si tubulaturi, deoarece sunt componente parte a sistemului de ventilatie.
Aerul ce este introdus in incinta, nu trebuie sa contina substante inflamabile sau explozive, vapori de substante chimice, grasimi, pulberi cu granulatie mare, funingine, alte substante periculoase (otravuri, praf, agenti patogeni), substante adezive sau fibre de materiale.
Acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Vents reprezinta un element indispensabil atunci cand doriti sa construiti o casa ecologica.

Princiupiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT 300 mini functioneaza dupa urmatoarul principiu:
Aerul cald viciat existent in incapere va intra in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 300 mini prin tubulatura, va fi transportat prin zona de filtrare, apoi va trece prin recuperatorul de caldura de unde va fi eliminat cu ajutorul ventilatorului de evacuare, prin traseul de tubulatura.
Aerul proaspat rece din exterior intra in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 300 mini prin tubulatura, va fi transportat prin zona de filtrare, apoi va trece prin recuperatorul de caldura si cu ajutorul ventilatorului de introducere, aerul este impins in incapere prin tubulatura. In recuperatorul de caldura (schimbator in placi) se face schimbul energiei termice dintre aerul cald viciat, extras din camera catre aerul rece filtrat, venit din exterior.
Acest proces permite scaderea consumului de energie termica si implicit reducerea costurilor cu incalzirea in timpul sezonului rece.
Controlul functionarii centralei de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT 300 mini (daca este necesar) se face de la panoul de comanda (variatorul de turatie). Rotind butonul in sensul acelor de ceasornic, capacitatea centralei creste, iar in sens invers, capacitatea se diminueaza.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 300 mc/h;
- tensiune de alimentare la 50 Hz: 230 V;
- presiune: 300 Pa;
- putere electrica ventilator: 2 x 58 W;
- intensitate ventilator: 2 x 0.26 A;
- putere totala unitate: 116 W;
- intensitate totala unitate: 0.52 A;
- viteza de rotatie: 2500 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 28 - 47 dBA;
- material carcasa: aluminiu-zinc;
- temperatura de functionare: -25...+50 °C;
- izolatie: 20 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 125 mm;
- greutate: 30 kg;
- filtu alimentare / evacuare: G4;
- eficienta schimbator de caldura pana la 85%;
- tip schimbator de caldura: cu flux incrucisat;
- material schimbator de caldura: aluminiu;
- directie tubulatura: orizontala / verticala;
- distanta dintre placile recuperatorului de caldura: 2,2 mm;
- pierderea de presiune in recuperatorul de caldura: 20-50 Pa.

Dimensiuni:

 Vents

ØD

B

B1

B2

B3

H

H1

H2

H3

L

L1

L2

L3

L4

L5

L6

VUT 300 H mini

124

278

200

139

139

-

431

89

207

699

640

600

-

-

-

-

VUT 300 V mini

124

278

200

100

178

450

431

-

-

-

640

600

74

210

390

256

 dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-300h-mini                  dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-300v-mini

            Vents VUT 300 H mini                                                                          Vents VUT 300 V mini

Intretinerea:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 300 mini necesita lucrari de intretinere ce ar trebui sa se desfasoare de 3-4 ori pe an. In afara de curatarea generala, ar trebui executate si urmatoarele operatii:
1. Intretinerea filtrelor: Filtrele murdare cresc rezistenta de trecere a aerului, debitul de aer reducandu-se. Filtrele pot fi curatate cu un aspirator sau pot fi inlocuite cu unele noi. Dupa a treia curatare filtrele trebuie inlocuite cu unele noi (1-2 ori pe an). Pentru achizitionarea de filtre noi, va rugam sa va adresati vanzatorului.
2. Verificarea schimbatorului de caldura (o data pe an). Chiar daca filtrele sunt intretinute corect, o cantitate de praf se va acumula in unitatea cu recuperare de caldura. Pentru obtinerea unei eficiente maxime, este important ca periodic sa scoatem recuperatorul de caldura si sa-l curatam cu apa fierbinte si sapun sau detergent de vase.
3. Verificarea ventilatoarelor (o data pe an). Chiar daca filtrele sunt intretinute corect praful se poate acumula pe ventilatoare, reducand capacitatea acestora. Ventilatoarele pot fi curatate cu o carpa moale sau cu un burete, fara a se folosi apa sau detergenti, acestia putand deteriora elicele.
4. Verificarea scurgerii de condens (o data pe an). Scurgerea de condens se poate obtura din cauza particulelor provenite din fluxul de aer. Verificati ca scurgerea sa permita drenajul apei provenite din condens pana la baza unitatii VUT si daca este necesar, curatati scurgerea si sifonul.
5. Verificarea aportului de aer proaspat. Frunzele sau alte obiecte prezente in atmosfera pot ingreuna sau chiar bloca intrarea aerului proaspat. Verificati si curatati grila de acces a aerului prospat de doua ori pe an, in asa fel incat aceasta sa nu fie obturata.
6.Verificarea tubulaturii de ventilatie (la fiecare 5 ani). Chiar daca toate lucrarile de intretinere de mai sus sunt efectuate corespunzator, praful se poate depune si in tubulatura de ventilatie, reducand eficienta sistemului. Tubulatura trebuie curatata si inlocuita periodic. Tubulaturile rigide din metal pot fi curatate cu o perie, apa calda si sapun, prin extremitatile tubulaturii de admisie si evacuare.

Fabricat in Ucraina!

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura 125 mm
Capacitate aer 201 - 300 mc/h
Material schimbator de caldura Aluminiu
Lungime 699
Latime 278
Inaltime 300
03/02/2018

Scurt Review

Am instalat aceasta centrala in toamna. Nu este foarte silentioasa dar nu se aude in dormitoare. Se utilizeaza normal la 30% din viteza maxima, se mareste viteza atunci cand se gateste, etc. Are o mica problema cu condensul in sensul ca se poate prelinge prin canalul V care sustine schimbatorul de caldura si poate ajunge in zona componentelor electrice unde nu are tavita de scurgere. Am facut o gaura in laterala acelui canal spre tavita astfel incat sa se scurge unde trebuie. Atentie trebuie facuta o bucla la furtunul de scurgere si se umple cu apa. Unitatea vine cu variator de viteza.

09/11/2017

Completare specificatii

Buna ziua, pachetul include si variatorul de turatie? Filtrele se schimba cu totul sau numai elementul filtrant?

06/01/2017

SIlentioasa

Am comandat de la voi VUT300 acum 2 ani si este silentioasa si fiabila, mi-a schimbat efectiv calitatea somnului.
Ce am observat este ca nu a curs nciodata condens pe conducta de condens.

  • 1 out of 1 people found this review useful.

Scrie comentariu!

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 300 mini

Ask a Question

30 alte produse in aceeasi categorie: