Centrala ventilatie Vents VUT 500 EH Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT 500 EH

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura cu rezistenta electrica Vents VUT 500 EH, capacitate aer 500 mc/h.

Descriere

Vents

New product

VUT 500 EH

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura cu rezistenta electrica Vents VUT 500 EH

Legenda:

 Serie Vents

Capacitate aer [m3/h]

Tip rezistenta incalzire

 Orientare tubulatura 

Tip schimbator de caldura

VUT

350, 500, 530, 600, 800, 1000, 1500, 2000

E - electrica

H - orizontala

cu flux incrucisat

W - apa

Descriere:
Centrala de ventilatie cu rezistenta electrica Vents VUT 500 EH este o unitate de tratare a aerului cu recuperare de caldura special conceputa pentru a asigura atat ventilatia aerului, cat si filtrarea aerului cu recuperare de caldura, din incaperi si spatii publice sau private. Schimbul termic intre aerul evacuat din incapere si aerul proaspat introdus se realizeaza printr-un schimbator static de caldura, cu flux incrucisat, tip aer – aer. Centralele de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura au rolul de a asigura aerul proaspat necesar mentinerii parametrilor de calitate ai aerului din interior.
Centralele de ventilatie cu rezistenta electrica si recuperare de caldura din seria VUT EH sunt unitati de tratare a aerului compacte echipate cu ventilatoare centrifugale cu flux incrucisat, rezistente incalzire electrice si filtre de aer.

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 500 EH si rezistenta electrica aspira printr-un orificiu, aerul cald din diferite incaperi, incarcat cu umiditate excesiva, praf si microbi. Acest lucru are loc in timp ce, simultan, printr-un alt orificiu al sistemului de ventilare cu recuperare de caldura, dotat cu filtru se aspira aer proaspat de afara. Energia termica din aerul evacuat este folosita pentru preincalzirea aerului introdus in camera. Astfel ca, in incapere, este suflat un aer proaspat, filtrat si preincalzit, iar in exterior este evacuat aerul viciat extras din incapere, el fiind racit. Sistemul de climatizare permite un procent de recuperare a energiei termice de pana la 88% cu un schimb minim de aer si asigurand un climat interior proaspat si sanatos.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 500 mc/h;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 150 W;
- capacitate rezistenta electrica: 3000 W;
- intensitate rezistenta electrica: 13 A;
- intensitate ventilator:  2 x 0.66 A;
- putere totala unitate: 3300 W;
- intensitate totala unitate: 14.32 A;
dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-eh- viteza rotatie: 1100 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 28 – 47 dBA;
- material carcasa: aliaj aluminiu- zinc;
- temperatura maxima de functionare: -25…+50 °C;
- izolatie: 25 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 150 mm;
- greutate: 49 kg;
- tip rezistenta: electrica;
- filtru alimentare - evacuare: F7 - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 88%;
- tip schimbator de caldura: cu flux incucisat;
- material schimbator de caldura: polistiren;
- directie tubulatura: orizontala;
- motor EC: NU.

Dimensiuni:

 VUT 500 EH

 ØD

B

B1

B2

B3

H

H1

H2

H3

L

L1

L2

mm

149

497

403

348

248

554

-

111

230

954

996

1054

Toate modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire electrica din seria VUT EH sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul Ø 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm.

Carcasa:
Carcasa este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 25 mm de vata minerala pentru izolatie termica si fonica.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre F7 pentru filtrarea aerului de intrare si un filtru G4 pentru filtrarea aerului de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu rezistenta electrica si cu schimbator de caldura este dotat cu ventilatoare centrifugale cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare. Motoarele electrice si rotoarele sunt echilibrate pe 2 planuri din punct de vedere dinamic si rulmentii pe bile sunt construiti astfel incat sa garanteze aparatului 40 000 de ore de functionare fara a necesita nici o intretinere.

Schimbatorul de caldura:
Schimbatorul de caldura in placi cu flux incucisat este fabricat din placi de polistiren. Acesta a fost special conceput pentru o functionare eficienta a centralei de ventilatie cu recuperare de caldura atat vara cat si iarna fiind prevazut cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens in anotimpul cald si dotata cu senzori termici pentru protejarea sistemului anti-inghet in perioada rece.

Rezistenta incalzire electrica:
Centralele de ventilatie cu rezistenta electrica (incalzitor electric) si recuperator de caldura din seria VUT EH au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator.

Automatizarea si controlul:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si incalzitor electric VUT 500 EH detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control. Pentru protectie impotriva inghetului schimbatorului de caldura sistemul este dotat cu un senzor ce masoara temperatura aerului si o transmite catre unitatea centrala, respectiv panoul de control.

Functii de protectie si de control:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;
- programare zilnica sau saptamanala;
- protectie la supraincalzire;
- oprirea automata a radiatorului electric atunci cand motorul nu functioneaza;
- doua rezistente electrice cu termostat pentru protectie la supra-sarcina;
- intrerupator automat pentru a asigura protectia sistemului impotriva scurtcircuitelor;
- control infundare filtru;

Panou control centrala ventilatie VUT EHPanoul de comanda:
- buton pornire / oprire;
- reglarea debitului de aer;
- setarea temperaturii dorite; 
- afisarea temperaturii din incapere. 

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura Vents  si rezistenta electrica VUT 500 EH este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe podea, pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Fabricat in Ucraina!

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura150 mm
Capacitate aer401 - 500 mc/h
Material schimbator de calduraPolistiren
Lungime954
Latime497
Inaltime500

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 500 EH

Adreseaza o intrebare