Centrala ventilatie Vents VUT 600 PE EC Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT 600 PE EC

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC, capacitate aer 700 mc/h.

Descriere

Vents

New product

Vents VUT 600 PE EC

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Legenda:

 SerieCapacitate aer [m3/h]Tip montajTip rezistenta incalzireTip motorTip schimbator de calduraMaterial schimbator de caldura
Vents VUT350, 600, 1000, 2000, 3000P- suspendatE - electrica

EC - motor sincron cu comutatie electronica

contracurent

polistiren

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC este o unitate de tratare a aerului special conceputa pentru a oferi in acelasi timp ventilarea, filtrarea, incalzirea, racirea, umidificarea, dezumidificarea aerului din incaperi inchise. Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT PE EC are rolul de a recastiga cu ajutorul schimbatorului de caldura in contracurent, caldura din aerul viciat filtrat din interior, ce urmeaza a fi evacuat, si de a o transmite ulterior aerului rece de admisie. Acest proces duce la reducerea cheltuielilor cu incalzirea si asigura permanent un schimb de aer si un confort sporit. Unitatea de tratare a aerului este echipata cu ventilatoare centrifugale cu pale intoarse si cu motor EC de curent continuu ce reduce consumul de energie si asigura un randament ridicat, combinat cu un nivel de zgomot redus. 

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC are la baza acelasi principiu de functionare ca si celelalte modele din seria Vents VUT PE EC. Aerul consumat va fi aspirat din zona superioara a incaperilor si transportat la schimbatorul de caldura in contracurent (aer de evacuare). In acelasi timp se aspira prin intermediul unui al doilea ventilator aer proaspat din afara care este de asemenea filtrat si transportat la schimbatorul de caldura in placi. Astfel aerul racit si viciat va fi transportat in exterior (aer de evacuare) si aerul admis din exterior este preincalzit si transportat in interior (aer de admisie). Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT  PE EC foloseste acest princpiu de functionare in anotimpul rece, iar in anotimul cald principiul se inverseaza introducand in interior aer rece si evacuand aer cald.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 700 mc/h;
- numar faze: 1;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 100 W;
- capacitate rezistenta electrica: 4000 W;
- intensitate rezistenta electrica: 17.4 A;
- intensitate ventilator:  2 x 2.4 A;
- putere totala unitate: 4200 W;
- intensitate totala unitate: 18.5 A;
- viteza rotatie: 3150 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 53 dBA;
dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-600-pe-ec- material carcasa: aliaj aluminiu- zinc;
- temperatura maxima de functionare: -25…+60 °C;
- izolatie: 20 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 200 mm;
- greutate: 75 kg;
- tip rezistenta: electrica;
- filtru alimentare - evacuare: G4(F7) - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 90%;
- tip schimbator de caldura: in contracurent;
- material schimbator de caldura: polistiren;
- directie tubulatura: orizontala;
- motor electric de curent continuu EC: DA.
- tensiune alimentare ventilator: 48 V;

Dimensiuni:

 VUT 600 PE EC ØDBB1B3B4HH1LL1
mm19982771192434528312012381286

Toate modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria VUT PE EC sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul Ø 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm.

Carcasa:
Carcasa centralei de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 20 mm de vata minerala  pentru  modelele  Vents VUT 350, 600 si 1000 PE EC si 50 mm pentru modelele Vents VUT 2000, 3000 PE EC, pentru izolatie termica si fonica.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre G4 pentru filtrarea aerului de admisie respectiv de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu rezistenta electrica si schimbator de caldura este dotat cu ventilatoare centrifugale cu pale intoarse si cu motor electric de curent continuu ce reduce consumul de energie cu 50%, in comparatie cu motoarele standard de curent alternativ si asigura un randament ridicat, combinat cu un nivel de zgomot redus. Motoarele de curent continuu sunt construite cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare si permit o reglare fina a vitezei. Motoarele electrice si rotoarele sunt echilibrate pe 2 planuri din punct de vedere dinamic si rulmentii pe bile sunt construiti astfel incat sa garanteze aparatului 40 000 de ore de functionare fara a necesita nici o intretinere.

Schimbatorul de caldura:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC este dotata cu schimbator de caldura cu rezistenta electrica incorporata ce poate ajunge la o eficienta de pana la 90%. Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 350, 600, 1000 PE EC sunt echipate cu shimbatoare de caldura in contracurent fabricate din polistiren, iar modelele Vents VUT 2000 si 3000 PE EC sunt echipate cu schimbator de caldura cu flux incrucisat aer-aer in placi fabricate din aluminiu. Toate unitatile de tratare a aerului cu recuperare de caldura sunt echipate in partea inferioara a schimbatorului de caldura cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens si au functie suplimentara de amortizare a zgomotului. 

Rezistenta incalzire electrica:
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT PE EC au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator.

Automatizarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control. Pentru protectie impotriva inghetului schimbatorului de caldura sistemul este dotat cu un senzor ce masoara temperatura aerului si o transmite catre unitatea centrala, respectiv panoul de control.

Functii de protectie si de control pentru centrala de ventilatie Vents VUT 600 PE EC:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;
- programare zilnica sau saptamanala;
- protectie la supraincalzire;
- oprirea automata a radiatorului electric atunci cand motorul nu functioneaza;
- doua rezistente electrice cu termostat pentru protectie la supra-sarcina;
- intrerupator automat pentru a asigura protectia sistemului impotriva scurtcircuitelor;
- control infundare filtru;

Panoul de comanda al centralei de ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 600 PE EC, prevede:
- buton pornire / oprire;
- reglarea debitului de aer;
- setarea temperaturii dorite;
- afisarea temperaturii din incapere;
- alarma in caz de eroare.

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT 600 PE EC este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe podea, pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura200 mm
Capacitate aer501 - 700 mc/h
Material schimbator de calduraPlastic
Lungime1238
Latime827
Inaltime700
Motor ECDa

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 600 PE EC

Adreseaza o intrebare