Centrala ventilatie Vents VUT 600 WH EC Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT 600 WH EC

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic Vents VUT 600 WH EC, capacitate aer 550 mc/h.

Descriere

Vents

New product

Vents VUT 600 WH EC

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Legenda:

 SerieCapacitate aer [m3/h]Tip rezistenta incalzire Orientare tubulatura Tip motorTip schimbator de calduraMaterial schimbator de caldura
Vents VUT300, 400, 600E - electricaH - orizontala

EC - motor sincron cu comutatie electronica

contracurent

polistiren
W - apa

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic Vents VUT 600 WH EC este o unitate de tratare a aerului cu recuperare de caldura special conceputa pentru a garanta ventilarea, filtrarea, incalzirea, racirea, umidificarea, dezumidificarea aerului din incaperi si spatii publice sau private. Sistemul de ventilare al aerului cu recuperare de caldura are rolul de a asigura aerul proaspat necesar mentinerii parametrilor de calitate ai aerului din interior. Pentru incalzirea aerului de intrare iarna sau racirea acestuia vara, centrala de ventilatie cu recuperare de caldura are capacitatea de a realiza un transfer termic intre aerul de admisie si cel de evacuare cu ajutorul recuperatorului de caldura in placi. Astfel acest proces ofera o fiabilitate si eficienta energetica optima. Unitatea de tratare a aerului este echipata cu ventilatoare centrifugale cu pale intoarse si cu motor electric de curent continuu ce reduce consumul de energie si asigura un randament ridicat, combinat cu un nivel de zgomot redus. 
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) din seria Vents VUT WH EC sunt unitati de tratare a aerului compacte echipate cu ventilatoare centrifugale cu flux incrucisat, bobine de incalzit apa/antigelul si filtre de aer.

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic Vents VUT 600 WH EC aspira printr-un orificiu, aerul cald din diferite incaperi, incarcat cu umiditate excesiva, praf si microbi. Acest lucru are loc in timp ce, simultan, printr-un alt orificiu al sistemului de ventilare cu recuperare de caldura, dotat cu filtru se aspira aer proaspat de afara. Energia termica din aerul evacuat este folosita pentru preincalzirea aerului introdus in camera. Astfel ca, in incapere, este suflat un aer proaspat, filtrat si preincalzit, iar in exterior este evacuat aerul viciat extras din incapere, el fiind racit. Sistemul de climatizare permite un procent de recuperare a energiei termice de pana la 90% cu un schimb minim de aer si asigurand un climat interior proaspat si sanatos.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 550 mc/h;
- numar faze: 1;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 175 W;
- intensitate ventilator:  2 x 1.3 A;
- putere totala unitate: 350 W;
- intensitate totala unitate: 2.6 A;
- viteza rotatie: 2150 rpm;
dimensiuni-centrala-ventilatie-vents-vut-wh-ec- nivel de zgomot la 3 m: 28 - 47 dBA;
- material carcasa: aliaj aluminiu-zinc;
- temperatura maxima de functionare: -25…+60 °C;
- izolatie: 25 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 200 mm;
- greutate: 40 kg;
- numar randuri tevi apa (glicol): 2 / 4;
- tip rezistenta: cu apa (glicol);
- filtru alimentare - evacuare: G4(F7) - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 90 %;
- tip schimbator de caldura: cu flux incucisat;
- material schimbator de caldura: polistiren;
- directie tubulatura: orizontala;
- motor EC: DA.

Dimensiuni:

 VUT 600 WH EC ØDBB1B2B3HH2H3LL1L2
mm199500403161249555127231109211371198

Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire cu agent termic din seria VUT WH EC sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul Ø 125, 150, 160, 200, 250, 315 mm.

Carcasa:
Carcasa centralei de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 25 mm de vata minerala pentru izolatie termica si fonica.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre F7 pentru filtrarea aerului de intrare si un filtru G4 pentru filtrarea aerului de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu rezistenta incalzire cu apa (glicol) si cu schimbator de caldura este dotat cu ventilatoare centrifugale cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare. Motoarele electrice si rotoarele sunt echilibrate pe 2 planuri din punct de vedere dinamic si rulmentii pe bile sunt construiti astfel incat sa garanteze aparatului 40 000 de ore de functionare fara a necesita nici o intretinere.

Schimbatorul de caldura:
Schimbatorul de caldura in placi este fabricat din placi de polistiren. Acesta a fost special conceput pentru o functionare eficienta a centralei de ventilatie cu recuperare de caldura atat vara cat si iarna fiind prevazut cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens in anotimpul cald si dotata cu senzori termici pentru protejarea sistemului anti-inghet in perioada rece.

Rezistenta incalzire pe apa:
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta de incalzire cu apa (glicol) din seria VUT WH EC au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator. Rezistenta (bobina) de incalzire cu apei (glicol) este disponibila cu 2 sau 4 randuri, in functie de puterea de incalzire dorita.

Automatizarea si controlul:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu apa (glicol) Vents VUT 600 WH EC detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control. Pentru protectie impotriva inghetului schimbatorului de caldura sistemul este dotat cu un senzor ce masoara temperatura aerului si o transmite catre unitatea centrala, respectiv panoul de control.

Functii de protectie si de control pentru centrala de ventilatie Vents VUT 600 WH EC:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- controlul temperaturii aerului prin actionarea robinetului cu trei cai;
- rezistente (bobine) de incalzire a agentului termic pentru prevenirea inghetului;
- controlul schimbatorului de caldura;
- controlul extern a pompei de recirculare a agentului termic prin conducte;
- schimbator de caldura pentru pevenirea inghetului;
- functie de control pentru prevenirea colmatarii in timpul functionarii;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;

Panoul de comanda al centralei de ventilatie cu  recuperare de caldura Vents VUT 600 WH EC, prevede:
- buton pornire / oprire;
- reglarea debitului de aer;
- setarea temperaturii dorite;
- afisarea temperaturii din incapere.

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta incalzire cu agent termic Vents VUT 600 WH EC este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe podea, pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura200 mm
Capacitate aer501 - 700 mc/h
Material schimbator de calduraPlastic
Lungime1092
Latime500
Inaltime550
Motor ECDa

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 600 WH EC

Adreseaza o intrebare