Centrala ventilatie Vents VUT R 400 EH EC Mareste imaginea

Centrala ventilatie Vents VUT R 400 EH EC

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT R 400 EH EC, capacitate aer 400 mc/h.

Descriere

Vents

New product

Vents VUT R 400 EH EC

Momentan indisponibil

14 829,05 lei (Pretul include TVA)

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Legenda:

 SerieTip schimbator de calduraCapacitate aer [m3/h] Tip rezistenta incalzire Conexiune tubulatura Tip motor
Vents VUT- rotativ400, 700, 900, 1200, 1500- rezistenta incalzire electricaH - orizontala 

EC - motor sincron cu comutatie electronica

W - rezistenta incalzire cu agent termic

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT  R 400 EH EC cu schimbator de caldura rotativ, este o unitate de tratare a aerului cu recuperare de caldura special conceputa pentru a garanta ventilarea, filtrarea, incalzirea, racirea, umidificarea, dezumidificarea aerului din incaperi si spatii publice sau private. Sistemul de ventilare al aerului cu recuperare de caldura are rolul de a asigura aerul proaspat necesar mentinerii parametrilor de calitate ai aerului din interior. Pentru incalzirea aerului de intrare iarna sau racirea acestuia vara, centrala de ventilatie cu recuperare de caldura are capacitatea de a realiza un transfer termic intre aerul de admisie si cel de evacuare cu ajutorul recuperatorului de caldura. Astfel acest proces ofera o fiabilitate si eficienta energetica optima. Unitatea de tratare a aerului cu recuperare de caldura este echipata cu ventilatoare cu motor electric de curent continuu ce reduce consumul de energie si asigura un randament ridicat, combinat cu un nivel de zgomot redus. 
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenat electrica din seria Vents VUT R EH EC cu schimbator de caldura rotativ, sunt sisteme de incalzire electrice echipate cu ventilatoare cu motore EC de curent continuu, schimbatoare de caldura rotative si filtre de aer.

Principiul de functionare:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT  R 400 EH EC cu schimbator de caldura rotativ, aspira printr-un orificiu aerul cald din diferite incaperi, incarcat cu umiditate excesiva, praf si microbi. Acest lucru are loc in timp ce, simultan, printr-un alt orificiu al sistemului de ventilare cu recuperare de caldura, dotat cu filtru se aspira aer proaspat de afara. Energia termica din aerul evacuat este folosita pentru preincalzirea aerului introdus in camera. Astfel ca, in incapere, este suflat un aer proaspat, filtrat si preincalzit, iar in exterior este evacuat aerul viciat extras din incapere, el fiind racit. Sistemul de climatizare permite un procent de recuperare a energiei termice de pana la 85% cu un schimb minim de aer si asigurand un climat interior proaspat si sanatos.

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 400 mc/h;
- numar faze: 1;
- tensiune de alimetare la 50 Hz: 230 V; 
- putere electrica ventilator: 2 x 100 W;
- capacitate rezistenta electrica: 2000 W;
- intensitate rezistenta electrica: 8.7 A;
dimensiuni vents vut r- intensitate ventilator:  2 x 0.46 A;
- putere totala unitate: 2295 W;
- intensitate totala unitate: 10.9 A;
- viteza rotatie: 3100 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 45 dBA;
- material carcasa: aliaj aluminiu- zinc;
- temperatura maxima de functionare: -25…+60 °C;
- izolatie: 20 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 160 mm;
- greutate: 112 kg;
- tip rezistenta: electrica;
- filtru alimentare - evacuare: F7 - G4;
- eficienta schimbator de caldura: pana la 90 %;
- tip schimbator de caldura: rotativ;
- material schimbator de caldura: aluminiu;
- motor electric de curent continuu EC: DA.

Dimensiuni:

 VUT R 400 EH EC ØDAEFGJHLL1
mm1591050225167333440670648200

Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta DE incalzire electrica din seria VUT R EH EC sunt proiectate pentru a fi compatibile cu conducte de aer cu diametrul de Ø 160 respectiv 250 mm.

Carcasa:
Carcasa centralei de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica este realizata din panouri tip sandwich fabricate dintr-un aliaj de aluminiu si zinc si prezinta trei straturi de 20 mm de vata minerala pentru izolatie termica si fonica. Datorita panourilor laterale rabatabile special proiectate, componentele unitatii de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura Vents VUT R 400 EH EC pot fi accesate cu usurinta si necesita putin spatiu.

Filtrele:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica sunt incorporate doua filtre G4 si F7 pentru prevenirea patrunderii murdariei in interior prin filtrarea aerului de admisie si de evacuare.

Ventilatoarele:
Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica si schimbator de caldura rotativ este dotat cu ventilatoare centrifugale cu protectie termostatica pentru aerul de admisie si de evacuare. Motorul electric extern de curent continuu cu rotor cu lamele curbate are o eficienta premium ce poate ajunge la 85%

Schimbatorul de caldura:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT  R 400 EH EC poate ajunge la o eficienta de pana la 85%. Modelele de centrale de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT  R EH EC sunt echipate cu shimbatoare de caldura rotative fabricate din banda de aluminiu laminata. Unitatea de tratare a aerului cu recuperare de caldura este echipata in partea inferioara a schimbatorului de caldura cu o tava pentru colectarea si indepartarea apei de condens. Schimbatorul de caldura rotativ previne pierderea umiditatii in timpul racirii aerului, deoarece o parte din umezeala se condenseaza si se aumuleaza, de unde este recuperata. Schimbatorul de caldura rotativ are un risc scazut de inghet.

Rezistenta electrica:
Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si rezistenta electrica din seria Vents VUT R EH EC cu schimbator de caldura rotativ din seria Vents VUT R EH EC au capacitatea de a modifica temperatura exterioara daca este prea mica si/sau transferul de energie termica din aerul extras este insuficient pentru a incalzi aerul introdus la temperatura necesara, astfel incalzirea acestuia va porni automat. Sistemul de control regleaza puterea de incalzire a aerului introdus pentru a mentine o temperatura  interioara cum este solicitata de catre utilizator. rezistentele (incalzitoarele) electrice sunt echipate cu dispozitive de protectie pentru a asigura o functionare sigura si fiabila a sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura.

Automatizarea si controlul:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT  R 400 EH EC detine integrat un sistem de automatizare cu panou de control multifunctional cu pictograme grafice LCD. Setul de livrare include fire de 10 m pentru conectarea la panoul de control.

Functii de protectie si de control pentru centrala de ventilatie Vents VUT R 400 EH EC:
- pornire si oprire in conditii de siguranta;
- programare saptamanala;
- stabilirea si mentinerea temperaturii dorite cu ajutorul panoului de control extern;
- setari de timp; 
- reglarea debitului de aer de intrare si de iesire cu ajutorul servomotoarelor de clapeta;
- controlul vitezei motorului si a capacitatii de aer prin intermediul panoului de control;
- protectie la supraincalzire (termostat);
- control infundare filtru;

Montarea:
Centrala de ventilatie a aerului cu recuperare de caldura si rezistenta electrica Vents VUT  R 400 EH EC este conceputa pentru interior si poate fi montata fie pe o suprafata orizontala (pe podea), pe perete sau chiar suspendata pe tavan in unghi drept cu console de fixare. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului. Intretinerea se poate realiza  foarte usor cu ajutorul panoului lateral.

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura160 mm
Capacitate aer301 - 400 mc/h
Material schimbator de calduraAluminiu
Lungime1050
Latime648
Inaltime400
Motor ECDa

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT R 400 EH EC

Adreseaza o intrebare