Centrale de ventilatie Contine 257 produse.

Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura pentru spatii publice si private

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt special proiectate pentru a improspata in permanenta aerul din spatii rezidentiale, comerciale si industriale.
Centrala ventilatie
Beneficii centrale de ventilatie cu recuperator de caldura:
-improspateaza aerul din incinta in permanenta;
-elimina substantele nocive si retine particulele de praf;
-asigura in incapere un control al umiditatii aerului;
-reduce consumul de energie termica;
-functionare silentioasa;
-mentine temperatura optima;

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt o solutie fiabila si eficienta de ventilare cu un nivel ridicat de confort.   

Principiu de functionare:
Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca centrala de ventilatie cu recuperare de caldura extrage aerul poluat din interiorul spatiilor publice sau private, prin intermediul tubulaturii de ventilatie, si face aportul cu aer proaspat preincalzit in schimbatorul de caldura cu eficienta ridicata. Aerul introdus in interior nu trebuie sa contina vapori de substante chimice, grasimi, substante inflamabile sau explozibile. Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este doata cu filtre pentru retinerea impuritatilor.

Centrale de ventilatie ideale pentru ventilatie cu recuperare de caldura pentru locuinte, birouri, laboratoare, cafenele, restaurante, ateliere, hale de productie etc.

Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura mentin un climat interior adecvat si sanatos!

 • Subcategorii:
 • Centrale ventilatie cu recuperare de caldura

  Centrale ventilatie cu recuperare de caldura

  Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este o unitate de tratare a aerului special conceputa pentru improspatarea aerului in spatii publice sau private. Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura asigura ventilatia si filtrarea aerului cu recuperare de caldura, din incinte, pe cale mecanica. Recuperarea caldurii se face printr-un schimbator de caldura cu flux incrucisat. Acest schimbator de caldura incorporat in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura realizeaza schimbul termic intre aerul evacuat din incapere si aerul proaspat introdus. Aerul tratat de centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este distribuit in incaperi printr-un sistem de conducte cu guri de refulare. O retea de conducte cu guri de aspiratie, reduce in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura o parte din aerul din incapere. Eficienta termica ridicata a unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura este data de diferenta termica dintre aerul introdus din exterior si cel eliminat din interior, umiditatea aerului evacuat, debitul de aer stationar si sistemul constructiv al schimbatorului de caldura. Sistemele de tratare a aerului denumite centrale de ventilatie cu recuperare de caldura asigura un raport corect intre debitul de aer introdus si aerul evacuat din exterior.

  Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura sunt destinate pentru:
  -improspatarea aerului din cladiri de locuit, birouri, scoli, vestiare, hale industriale, depozite materiale etc.
  -eliminarea sau diluarea substantelor nocive din incaperile de productie, pentru realizarea cerintelor de protectia muncii.
  -mentinerea unor temperaturi si umiditati ale aerului din incaperi, care sa corespunda fie cerintelor de confort (sali de sport, sali de spectacol etc.), fie cerintelor tehnologice (hale industriale, depozite etc.).

  Sistemelele de tratare a aerului cu recuperare de caldura comercializate de noi sunt de tip centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si se gasesc in mai multe variante constructive cu debite de la 200 mc/h la peste 7000 mc/h (centrale ventilatie cu recuperare de caldura de tip industrial). Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt menite sa economiseasca mai mult de jumatate din energia produsa pentru incalzirea, sau racirea locuintelor in functie de anotimp, reducand simtitor costurile energiei termice.

  Folosirea unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura duce la improspatarea aerului, indiferent de anotimp. Exista centrale de ventilatie cu recuperare de caldura dotate cu trepte de filtrare a aerului, ceea ce asigura un confort termic ridicat.

 • Centrale ventilatie cu recuperare de caldura cu pompa de caldura

  Centrale ventilatie cu recuperator de caldura si pompa de caldura integrata

  Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura si pompa de caldura incorporata au rolul de a imbunatati calitatea aerului interior si reduc costurile cu energia termica.

pe pagina