Centrale ventilatie cu recuperare de caldura Contine 134 produse.

Centrale ventilatie cu recuperare de caldura

Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este o unitate de tratare a aerului special conceputa pentru improspatarea aerului in spatii publice sau private. Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura asigura ventilatia si filtrarea aerului cu recuperare de caldura, din incinte, pe cale mecanica. Recuperarea caldurii se face printr-un schimbator de caldura cu flux incrucisat. Acest schimbator de caldura incorporat in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura realizeaza schimbul termic intre aerul evacuat din incapere si aerul proaspat introdus. Aerul tratat de centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este distribuit in incaperi printr-un sistem de conducte cu guri de refulare. O retea de conducte cu guri de aspiratie, reduce in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura o parte din aerul din incapere. Eficienta termica ridicata a unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura este data de diferenta termica dintre aerul introdus din exterior si cel eliminat din interior, umiditatea aerului evacuat, debitul de aer stationar si sistemul constructiv al schimbatorului de caldura. Sistemele de tratare a aerului denumite centrale de ventilatie cu recuperare de caldura asigura un raport corect intre debitul de aer introdus si aerul evacuat din exterior.

Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura sunt destinate pentru:
-improspatarea aerului din cladiri de locuit, birouri, scoli, vestiare, hale industriale, depozite materiale etc.
-eliminarea sau diluarea substantelor nocive din incaperile de productie, pentru realizarea cerintelor de protectia muncii.
-mentinerea unor temperaturi si umiditati ale aerului din incaperi, care sa corespunda fie cerintelor de confort (sali de sport, sali de spectacol etc.), fie cerintelor tehnologice (hale industriale, depozite etc.).

Sistemelele de tratare a aerului cu recuperare de caldura comercializate de noi sunt de tip centrale de ventilatie cu recuperare de caldura si se gasesc in mai multe variante constructive cu debite de la 200 mc/h la peste 7000 mc/h (centrale ventilatie cu recuperare de caldura de tip industrial). Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt menite sa economiseasca mai mult de jumatate din energia produsa pentru incalzirea, sau racirea locuintelor in functie de anotimp, reducand simtitor costurile energiei termice.

Folosirea unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura duce la improspatarea aerului, indiferent de anotimp. Exista centrale de ventilatie cu recuperare de caldura dotate cu trepte de filtrare a aerului, ceea ce asigura un confort termic ridicat.

pe pagina