Pompe de caldura Contine 59 produse.

Pompe de caldura aer-apa | Pompe de caldura apa-apa | Pompe de caldura geotermale

Pompele de caldura sunt sisteme ce capteaza energia aerului, apei sau a solului si o transfera printr-un sistem de compresie catre sistemele de climatizare (pompe de caldura aer-apa), incalzire si/sau preparare apa calda menajera (pompe de caldura apa-apa, pompe de caldura geotermale). Sunt de asemenea utilizate in sistemele de condiţionare a aerului in cladiri si pentru aport termic la incalzire fiind dimensionate la 20 - 60% din sarcina termica necesara şi pot acoperii 50 - 95% din necesarul anual pentru incalzire.

Pompele de caldura aer-aer si apa-apa au raspandire destul de mare datorita cost de investitie initial destul de  redus, dar eficienta (COP-coeficient de performanta) este influentata de variata mare temperatura zi-noapte cat si pe parcursul unui an in special in cazut pompelor de caldura aer-apa. Datorita temperaturii solului relativ constanta pe parcursul unei zile si a intregului an.

Pompele de caldura geotermala reprezinta solutia optima pentru cresterea eficientei unui sistem de climatizare, incalzire si/sau preparare apa calda menajera, singura problema fiind costul de investitie initial destul de ridicat.

pe pagina