Sistem de ventilatie Climtec RD 150 Base (520 mm) Mareste imaginea

Sistem de ventilatie Climtec RD 150 Base (520 mm)

Recuperator de caldura Climtec RD 150 Base (520 mm) cu anemostat rotund si debit de 100 mc/h, proiectat pentru ventilatia cu recuperare de caldura a camerelor de pana in 40 mp (5 persoane). Diametru tub ventilatie: ø 150 mm. Lungime tub (grosime perete): 520 mm (la cerere pana la 1000 mm). Sistem de control: intrerupator on/off. 

Descriere

Climtec

New product

RD 150 Base (520 mm)

In stoc

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Sistem de ventilatie descentralizat cu recuperare de caldura Climtec RD 150 Base, debit maxim 100 mc/h.  

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura Climtec RD 150 Base are incorporat un schimbator de caldura din aluminiu care asigura ventilarea camerei de locuit si mentine in acelasi timp o temperatura optima. 

Caracteristici:

 • Recuperator cu design compact si eficienta ridicata care ajuta la economisirea energiei.
 • Cel mai bun raport calitate - pret (spre deosebire de sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate).
 • Usor de instalat: este necesara realizarea unei gauri in perete si instalarea recuperatorului de caldura.

Specificatii tehnice:

 • Diametrul tubulaturii fara izolatie: 150 mm
 • Diametrul gaurii de montaj: 162 mm. 
 • Lungime tub standard (grosime perete): 520 mm. 
  (Optional recuperatorul RD 150 Base poate fi fabricat la cerere cu lungimea tubului in functie de grosimea peretelui unde se face instalarea, de la 520 mm pana la 1000 mm.)
 • Alimentare electrica: 220/230 V - 50 Hz.
 • Eficienta recuperare caldura: 93 %. 
 • Putere consumata: 25 W/h.
 • Clapeta de inchidere a debitului de aer: Mod manual. 
 • Debit de aer evacuare - admisie: 100 - 100 mc/h. 
 • Filtre de aer G3: Nu. 
 • Rezistenta electrica incalzire aer: Nu. 
 • Nivel de zgomot: 38 dB. 
 • Suprafata recomandata: 40 mp.
 • Nr. de persoane recomandate in camera: 5. 
 • Sistem de control: Stationar. 

Climtec RD 150 Base are rolul de a furniza aer proaspat si curat, prevenind mucegaiul. Rolul unui recuperator de caldura este de a elimina aerul viciat din interior si de a furniza, simultan, aer proaspat din exterior. Prin acest schimb de caldura dintre aerul evacuat si cel proaspat furnizat, este mentinuta temperatura camerei, iar umiditatea din incapere este normalizata.

In ceea ce priveste principiul de functionare al unui recuperator Climtec, acesta evacueaza aerul din camera, in timp ce furnizeaza aer proaspat de afara. Debitele de aer nu sunt amestecate, ci sunt deplasate prin diferite canale ale recuperatorului de caldura, si, datorita acestui lucru, temperatura este transferata din aerul evacuat in sursa de alimentare (prin recuperare). Realizandu-se aceasta recuperare a temperaturii, eficienta energetica este de pana la 93%.

Recuperatorul de caldura Climtec este fabricat din aluminiu neoxidant si functioneaza intr-un interval larg de temperatura. Pelicula de oxid previne si ea oxidarea si, de asemenea, si aparitia mucegaiul. Design-ul schimbatorului de caldura Climtec ofera o zona destul de extinsa pentru realizarea schimbului de aer si caldura.

Recuperatorul de caldura Climtec are dezvoltat sistemul TEN special pentru incalzirea aerului. Astfel, acesta sustine un microclimat confortabil al camerei chiar si in conditii de inghet sever. Elementul de incalzire este localizat dupa schimbatorul de caldura si incalzeste aerul deja incalzit. Datorita acestui lucru recuperatorul Climtec au eficienta maxima de incalzire cu o putere mai mica de consum a incalzitorului.

O alta caracteristica deosebit de importanta a recuperatorului Climtec este faptul ca fluxurile de aer pot fi blocate complet, daca este necesar. Clapeta de blocare a debitului de aer previne suflarea, curentii de aer si zgomotul. De asemenea, elimina si posibilitatea congelarii recuperatorului la temperaturi extrem de scazute.

Avantajele sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura Climtec:

 • Sistem de ventilatie descentralizata pentru o camera mult mai profitabil, datorita dimensiunilor compacte, a usurintei de instalare si a intretinerii.
 • Poate fi instalate aproape in orice tip de incapere fara a fi nevoie de proiectarea unui sistem de ventilatie complex (apartamente, case, scoli, gradinite, sali de sport, birouri, incinte industriale).
 • Instalarea recuperatorului Climtec se recomanda in partea superioara a peretelui adiacent strazii. De asemenea, distanta optima fata de un tavan se recomanda a fi de aproximativ 30 cm: in felul acesta recuperatoarele pot efectua o ventilatie cat se poate de eficienta.

Variante de culori disponibile: 

Recuperatorul de caldura Climtec dispune de lungime personalizabila (520 - 1000 mm), si permite instalarea pe colt. 

Calitatea recuperatorului Climtec este confirmata de certificate si indeplineste standardele Uniunii Europene:

Fabricat in Ucraina!

Dimensiuni tubulatura150 mm
Debit de aer100 mc/h
Capacitate aer0 - 100 mc/h
Grosime perete520 mm
Material schimbator de calduraAluminiu

Adauga comentariu

Sistem de ventilatie Climtec RD 150 Base (520 mm)

Adreseaza o intrebare