Sistem ventilatie Vents TwinFresh Comfo RA-50

Sistem ventilatie cu recuperare de caldura Vents TwinFresh Comfo RA-50. 
Capacitate aer: 54 mc/h. 
Lungime telescopica (grosime perete): 250 - 470 mm. 

Descriere

Vents

New product

TwinFresh Comfo RA-50

Disponibil la comanda

Disponibil la cerere
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Sistem de ventilatie cu acumulator de caldura Vents TwinFresh Comfo RA-50

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera Vents TwinFresh Comfo RA-50 reprezinta o solutie simpla si eficienta de economisirea energiei, asigurand alimentarea cu aer proaspat prin extragerea si filtrarea aerului poluat de afara, in camere separate, vile, spatii publice si comerciale, garantand un microclimat confortabil. 
Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura TwinFresh Comfo RA-50 functioneaza in mod fiabil, la temperaturi cuprinse intre -20°C si +50°C, fiind ideal pentru o camera cu suprafata de pana la 30 mp. Cu recuperatorul de caldura TwinFresh Comfo RA-50 salvati circa 25 kWh/mp de energie (caldura) pe an.
Vents TwinFresh Comfo RA-50 este un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura echipat cu switch (intrerupator pentru inchiderea sau deschiderea sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura) si telecomanda pentru control de la distanta.
Toate unitatile de ventilatie TwinFresh Comfo permit setarea pragului de umiditate la 45%, 55% sau 65% in modul de regenerare.
Sistemele de ventilatie TwinFresh sunt destinate sa functioneze 24/24 si au un nivel de zgmot scazut, asigurand conditii de confort in spatiile de locuit.

Parametrii tehnici:

ParametruValoare 
Unitate
de
masura
VitezaIIIIII~
Capacitate aer142854m3/h
Voltaj100-230 V
Frecventa50/60 Hz
Numar faze1
Putere3.83.96 5.61W
Curent0.0240.026 0.039A
Viteza de rotatie - RPM610800 1450min-1
Nivel zgomot la 1m distanta222932 dBA
Nivel zgomot la 3m distanta132023dBA 
Nivel zgomot in aer liber  18dBA 
AutomatizareDA
Eficienta recuperare caldurapana la 90%
Tip recuperator de calduraceramic
Dimensiune tubulaturaØ 150mm
Temperatura aerde la -20 pana la +50  °C
Clasa de protectieIP24
Dimensiuni:
- panou /grila interior (lxh): 212 x 212 mm;
- panou exterior (LxlxH): 300 x 280 x 137 mm;
- tub telescopic, rotund Ø 157 – lungime (min-max): 250 – 470 mm.
Dimensiuni sistem ventilatie TwinFresh Comfo RA-50
ciclu ventilatie twinfreshPrincipiu de functionare:
CICLU I. Aerul viciat cald este extras din camera, trece prin schimbatorul de caldura ceramic, unde transfera pana la 90% din energia termica si umiditate. Cand schimbatorul de caldura ceramic se incalzeste, ventilatorul trece, in mod automat, in modul de aprovizionare.
CICLUL II. Aerul proaspat din exterior, trece prin schimbatorul de caldura ceramic, absoarbe umiditatea si se incalzeste pana la temperatura datorita in incinta. Deoarece temperatura schimbatorul de caldura scade, ventilatorul comuta in modul extragere si ciclul se reinnoieste. Ventilatorul schimba modul de functionare, intre aprovizionare si extragere, la fiecare 70 de secunde.

Detalii constructive:
Sistem compact format din ventilator cu grilaj plat si schimbator de caldura din ceramica. In interiorul sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura este  montata o conducta telescopica, iar in exterior o clapa de ventilatie. Carcasa ventilatorului si panoul frontal sunt realizate din plastic alb ABS de inalta calitate. Conducta telescopica este realizata din metal cu o lungime ce variaza intre 250 si 470 mm. Clapa exterioara este confectionata dintr-un polimer de aluminiu si include un grilaj de protectie pentru a preveni patrunderea corpurilor straine, pasari si rozatoare etc.
 
Ventilatorul:
Sistemul  de ventilatie cu recuperare de caldura este echipat cu un ventilator axial cu reglaj electric cu ajutorul unui motor de curent continuu reversibil cu dubla viteza pentru aprovizionarea cu aer si evacuarea acestuia. Motorul are integrata o protectie pentru supraincalzire, iar rulmentii cu bile au o durata lunga de viata.
 
Recuperarea energiei:
Schimbatorul de caldura este realizat din ceramica si detine dimensiuni  mari ce dau eficienta ridicata. Acest sichimbator de caldura asigura nu numai caldura ci si umiditate din aerul extras, pentru a asigura un nivel confortabil de umiditate in interior, in orice sezon. Recuperarea caldurii se bazeaza pe utilizarea energiei extrase de aer pentru incalzirea aerului in schimbatorul de caldura, care reduce pierderile termice in timpul sezonului rece. In timpul verii, schimbatorul de caldura indeplineste functia inversa, aerul extras este racit la priza de aer cald, care contribuie la o mai buna performanta de ventilatie a sediului. Aerul cald statut este extras in afara de la premisa prin schimbatorul de caldura. In timp ce trece prin schimbatorul de caldura se transfera pana la 90% din energia termica. Timpul de extragere a aerului, se poate regla la montare  in functie de preferinte intre 30 si 120 minute. Dupa acest timp de extragere, ventilatorul trece la modul de aprovizionare. Aerul rece din exterior trece prin unitate si este incalzit de caldura acumulata in schimbatorul de caldura. Atunci cand schimbatorul de caldura devine rece, ventilatorul trece la modul de evacuare si ciclul de functionare este reinnoit.
 
Filtrarea aerului:
Sistemul de ventilatie cu recuperarere de caldura TwinFresh utilizeaza doua filtre G3, unul pentru filtrarea aerului de aprovizionare si de evacuare si un altul pentru protectia anti-murdarie incorporat in schimbatorul de caldura.
 
Controlul vitezei:
Unitatea de tratare a aerului cu recuperare de caldura este folosita in doua trepte pentru modul de ventilare si in alte doua trepte pentru recuperare a aerului prin modul reversibil:
1.Mod de ventilare (evacuare/alimentare):
-viteza mica cu o capacitate de aer de 14 mc/h;
-viteza mare  cu o capacitate de aer de 54 mc/h;
2. Reversie (recuperare):
-viteza mica cu o capacitate de aer de 14 mc/h (alimentarea/evacuarea se face la 70 de secunde);
-viteza mare  cu o capacitate de aer de 54 mc/h (alimentarea/evacuarea se face la 70 de secunde;
Unitatea de control poate fi folosita pentru a controla mai multe gauri de aerisire instalate in premisa si care opereaza intr-un singur mod. Aceasta se poate instala in orice loc care indeplineste cerintele de functionare.
 
Montajul:
Acest sistem descentralizat pentru ventilare cu recuperare de caldura TwinFresh Comfo RA-50 ce poate fi montat pe perete. Daca este montat corect ofera acces facil pentru reparatii si inlocuirea filtrelor.

Legenda TwinFresh Comfo:
Legenda TwinFresh

Garantie: 2 ani (24 de luni)

Dimensiuni tubulatura150 mm
Capacitate aer0 - 100 mc/h
Grosime perete250 - 470 mm
Material schimbator de calduraCeramica
Lungime300
Latime280
TelecomandaDa

Adauga comentariu

Sistem ventilatie Vents TwinFresh Comfo RA-50

Adreseaza o intrebare