Filtre de particule pentru sisteme de ventilatie si climatizare

Gama de filtre de ventilatie si climatizare cuprinde materiale filtrante pentru particule fine si grosiere, filtre tip panou, plane ondulate si panouri din tesatura metalica, filtre cu buzunare, filtre compacte, filtre HEPA si ULPA, materiale filtrante pentru cabine de vopsire pe diferite clase de filtrare si dimensiuni. Variantele de rame utilizate pentru aceste filtre sunt rame din otel zincat, aluminiu, material plastic, carton sau lemn.

Clasificare filtre de ventilatie conform EN779:2002, in functie de dimensiunea particulelor filtrate si de calitatea necesara a aerului:
- Filtre particule solide grosiere: G1, G2, G3, G4 
- Filtre particule solide fine: M5
- Filtre particule fine: F5, F6, F7, F8, F9
- Filtre particule micronice [filtre HEPA]: H10, H11, H12, H13, H14
- Filtre particule submicronice [filtre ULPA]: U15, U16

Tipuri de filtre:

Filtre plane ondulate

-Filtrele plane ondulate asigura filtrarea particulelor grosiere si sunt utilizate ca prima treapta de filtrare in sistemele de ventilatie si climatizare.
-Filtrele plane ondulate sunt echipate cu mediu filtrant din fibre de poliester si sunt incadrate in clasele de filtrare G3-M5 conform EN779:2002.
-Materialul utilizat pentru rame este otel zincat, carton sau material filtrant rigidizat. Acestea pot fi echipate cu grila de protectie pe o parte sau pe ambele parti ale filtrului.

Filtre tip panou

-Filtrele tip panou sunt utilizate pentru filtrarea particulelor fine aceastea fiind incadrate in clasele de filtrare M5-F9. Mediul filtrant este fie simplu, fie alcatuit din minipliuri pentru a garanta o filtrare cat mai eficienta.
-Filtrele tip panou sunt disponibile si in varianta cu mediu filtrant din tesatura metalica pentru retinerea particulelor de grasime din aer.
-Materialul utilizat pentru rame este material plastic, lemn sau otel zincat.

Filtre cu buzunare

-Filtrele cu buzunare asigura atat filtrarea particulelor grosiere cat si a particulelor fine aceasta depinzand de clasa de filtrare aleasa. 
-Acestea sunt echipate cu mediu filtrant din fibre sintetice, fibre de sticla sau la cerere mediu filtrant antistatic si sunt incadrate in clasele de filtrare G3-F9 conform standardelor EN779:2002 si EN779:2012.
-Materialul utilizat pentru ramele de filtre cu buzunare este otel zincat sau la cerere material plastic.

Filtre cu buzunare pentru ventilatie si climatizare

Filtre compacte

-Filtrul compact se preteaza la utilizarea in conditii de operare deosebite, cum ar fi viteze mari ale aerului, modificari repetate ale incarcaturii sau la umiditati ale aerului ridicate.
-Filtrele compacte sunt echipate cu medii filtrante din fibre sintetice sau fibre de sticla acestea fiind incadrate in clasele de filtrare M6-H13.
-Materialul utilizat pentru rame este material plastic sau otel zincat.

Filtre compacte pentru ventilatie climatizare

Filtre HEPA- ULPA

Filtre HEPA/ULPA sunt filtre cu eficienta foarte inalta, asigura separarea aproape integrala a particulelor in suspensie, fiind utilizate in aplicatii care necesita o puritate absoluta a aerului. In cazul acestor filtre este necesara prefiltrarea particulelor grosiere.

Filtre HEPA

Filtre cabine vopsitorie

-Materialul filtrant PaintStop este compus din fibre de sticla si este utilizat pentru filtrarea stropilor de vopsea. In mod uzual acesta se monteaza in podeaua cabinelor de vopsire. -Materialul filtrant PaintStop este disponibil sub forma de role cu latimi de 0,75 m, 1 m si 2 m si lungime de 20 m.
-Materialul filtrant M5 este compus din fibre de poliester cu structura progresiva si este utilizat pentru tavanul cabinelor de vopsire. Materialul filtrant M5 este disponibil sub forma de role cu latimi de 1 m si 2 m si lungime de 20 m.
-Filtru labirint este compus din pliuri de carton cu rol de preseparare a stropilor de vopsea.
-Filtrul este disponibil pe latimi de 0,75, 0,9 si 1 m

Filtre cabine vopsitorie

Filtre labirint

Materiale filtrante

-Materialele filtrante sunt compuse din fibre sintetice structurate progresiv si fixate termic, mecanic sau prin lianti.
-Materiale filtrante sunt utilizate atat pentru filtrarea particulelor solide grosiere din clasele de filtrare G2-G4, cat si a particulelor solide fine din clasa de filtrare M5.
-Materialele filtrante sunt disponibile pe diverse grosimi si dimensiuni.

Materiale filtrante

Filtrele pentru fixarea prafului grosier G1-M5 si a prafului fin F5-F9 sunt potrivite pentru instalatii de ventilatie cu recuperare de caldura, instalatii de climatizare, sisteme de aer conditionat, ventiloconvectoare, motoare electrice, rooftrop-uri, centrale de tratare aer AHU, sisteme HVAC (sisteme de incalzire, ventilatie si racire)

Toate sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura au incorporate filtre pentru retinere prafului grosier brut G1-G4 si/sau filtre pentru retinerea prafului fin F5-F9.