Ventilatie aplicatii comerciale  - Ventilatie cu recuperare de caldura si climatizare

Sisteme de ventilatie pentru cladiri comerciale: ventilatie birouri, ventilatie restaurante, ventilatie cafenele, ventilatie cofetarii etc.

Ventilatie pentru spatii de birouri

Ventilatia in spatiile de birouri comerciale este foarte importanta si din ce in ce mai luata in considerare de catre corporatii si de catre consturctori. Pe langa componenta sanatatii, se urmareste in mod deosebit confortul, sananatea si mai ales productivitatea angajatilor. Un mediu neventilat corespunzator aduce efect negativ asupra tenacitatii, capabilitatii si duratei de concentrare optime. Este asadar de inteles de ce angajatorii isi doresc o ventilatie optima in birourile personalului, daca acest aspect se reflecta drect in productivitate. 
Pentru ventilatia in birouri, avem solutii de ventilatie cu recuperare de caldura sau clasice atat centralizate cat si descentralizate, precum si centrale de tratare aer complexe, care pot fi echipate cu baterii de incalzire/ racire, chillere, umidificatoare, dezumidificatoare, recuperatoare de caldura etc.
Reimprospatarea aerului pentru ventilatia birourilor trebuie sa se situeze intre 4-8 schimburi/ ora.

Ventilatie pentru restaurante

Ventilatia unui restaurant este deosebit de importanta, daca vorbim de spatiul pentru servire clienti. Celellate spatii din restaurant precum spatiul de prepapare, spatiul de depozitare,m spatiul de igienizare si grupurile sanitare sunt deasemenea importante dpv al necesitatii ventilatiei.
Pe langa componenta evacuarii aglomerarii de mirosuri provenite din aceste spatii precum mirosul clientilor, mirosul mancarii, emanatia de gaze, componenta de confort este deosebit de importanta. Un client care se simte bine intr-un mediu aerisit si palcut este un client care consuma, este un client satisfacut si bineinteles, un client care revine. La fel cum un miros neplacut sau un aer inchis poate alunga clientul din acea locatie. 
Ventilatia din restaurante trebuie tratat cu o atentie deosebita, deoarece fiecare spatiu din restaurante trebuie ventilat in mod specific, iar mirosurile nu trebuie sa circule dintr-o incapare in cealalta.
Reimprospatarea aerului in restaurante trebuie sa se situeze intre 12-18 mc/ ora in spatiul pentru servire, intre 15-30 mc/ ora in spatiul de preparare, intre 6-15 schimburi pe ora in spatiile sanitare si intre 10-12 metri cubi/ ora in spatiile de depozitare.

Ventilatie in cafelene si cofetarii

Ventialtia in cafenele este mai putin problematica odata cu aprobarea legii cu privire la interzicerea fumatului in spatii publice. Totusi, aportul de aer proaspat ramane un aspect foarte important in utilarea unei cafenele. Ventilatia unei cafenele are in vedere 4 surse de mirosuri: mirosul specific al fiecarui client in parte, emanatia de bioxid de carbon si consumul de oxigen al fiecarui client in parte si mirosul produselor servite in cafenea precum si eventualele mirosuri provenite din spatiul de preparare, chiar daca acesta este ventilat separat.
Prin conceptul de cafenea, care inseamna nu doar servirea propriuzisa a unei cafea de catre client, timpul petrecut in cafenele de catre cleint de cele mai multe ori depaseste timpul petrecut intr-un restaurant. De aceea, clientul trebuie aiba parte de un aer de cea mai buna calitate. Acest factor este decisiv in managementul unei cafenele, ocupand un loc important in serviciile pe care trebuie sa le o ofere o cafenea de succes.
Reimprospatarea aerului intr-o cafenea trebuie sa prezinte intre 10-12 mc/ora in spatiul pentru servire, intre 15-30 mc/ ora in spatiul de preparare, intre 6-15 schimburi pe ora in spatiile sanitare si intre 4-10 metri cubi in spatiile de depozitare.

Sisteme de ventilatie comerciala: ventilatoare, ventiloconvectoare, centrale de ventilatie cu sau fara recuperare de caldura, chillere.

Climasoft va ofera o gama completa de echipamente de ventilatie si climatizare, de calitate superioara, si servicii de consultanta, proiectare si montaj profesional.