Filtre

Telecomanda
Motor EC
Tehnologie Wi-Fi

Ventilatie cu recuperare de caldura Contine 400 produse.

Ventilatie cu recuperare de caldura

Ce este ventilatia?
Prin ventilatie se intelege improspatarea aerului viciat dintr-un spatiu inchis. Ventilatia unei incinte se realizeaza cu ajutorul unor sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura (schimbator de caldura).

Ce este un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?
Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este o unitate de tratare a aerului special conceputa pentru filtrarea aerului din incaperi si spatii publice/private.

Cum functioneaza un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?schimbator de caldura
Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura asigura simultan si necesitatile de ventilatie cat si pe cele de incalzire necesare. In regim de iarna aerul este incalzit inainte de introducerea sa in incinta la o temperatura mai mare decat temperatura ambianta cu ajutorul unui schimbator de caldura (recuperator de caldura). In acest fel aerul introdus de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura va contribui la acoperirea pierderilor de caldura ale incintei.
Extragerea aerului viciat de catre acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura se face dupa ce acesta traverseaza incanta in scopul de a fi recirculat. Intr-un recuperator de caldura (schimbator in placi) se face schimbul energiei termice dintre aerul cald viciat, extras din interior catre aerul rece filtrat, venit din exterior. In anotimpul cald un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura functioneaza in sens invers.
In functie de suprafata ce trebuie ventilata intalnim doua tipuri de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura:
-Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura pentru o singura incapere.
-Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura pentru domeniul industrial.
Aceste tipuri de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura s-au dezvoltat mult in ultimul timp, deoarece ele permit obtinerea unei aerisiri generale si permanente cu un debit de aer nou stabil si independent de conditiile atmosferice.

Ventilatia cu recuperare de caldura prin sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura este modul de ventilare cel mai folosit, deoarece el satisface in cel mai inalt grad nivelul de confort, putand asigura diverse functii termodinamice (incalzire, racire, climatizare).
Scopul acestor sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura este acela de a asigura conditiile de puritate a aerului si a microclimei corespunzatoare activitatii depuse de om si a naturii procesului tehnologic. Realizarea acestor cerinte cu sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura contribuie la mentinerea capacitatii de munca, la inlaturarea imbolnavirilor profesionale, la ridicarea productivitatii muncii, a calitatii produselor etc.
 • Subcategorii:
 • Centrale ventilatie

  Centrale de ventilatie cu recuperare de caldura pentru spatii publice si private

  Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt special proiectate pentru a improspata in permanenta aerul din spatii rezidentiale, comerciale si industriale.
  Centrala ventilatie
  Beneficii centrale de ventilatie cu recuperator de caldura:
  -improspateaza aerul din incinta in permanenta;
  -elimina substantele nocive si retine particulele de praf;
  -asigura in incapere un control al umiditatii aerului;
  -reduce consumul de energie termica;
  -functionare silentioasa;
  -mentine temperatura optima;

  Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt o solutie fiabila si eficienta de ventilare cu un nivel ridicat de confort.   

  Principiu de functionare:
  Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca centrala de ventilatie cu recuperare de caldura extrage aerul poluat din interiorul spatiilor publice sau private, prin intermediul tubulaturii de ventilatie, si face aportul cu aer proaspat preincalzit in schimbatorul de caldura cu eficienta ridicata. Aerul introdus in interior nu trebuie sa contina vapori de substante chimice, grasimi, substante inflamabile sau explozibile. Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura este doata cu filtre pentru retinerea impuritatilor.

  Centrale de ventilatie ideale pentru ventilatie cu recuperare de caldura pentru locuinte, birouri, laboratoare, cafenele, restaurante, ateliere, hale de productie etc.

  Centralele de ventilatie cu recuperare de caldura mentin un climat interior adecvat si sanatos!

 • Sisteme ventilatie pentru o camera

  Ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera - ventilatie single-room

  Unitati ventilatie cu acumulator de caldura ceramic pentru o singura camera

  Acest tip de ventilatie cu recuperare de caldura pentru o singura camera aduce aer proaspat din exterior si il elimina pe cel viciat din interior. Metoda de ventilatie cu recuperare de caldura (HRV - Heat Recovery Ventilation) pentru o camera se realizeaza cu sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura de capacitate mica (sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru o singura camera).

  Principiul de funcţionare sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera: 
  Sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera alimenteaza permanent si confortabil incaperea sau obiectivul cu un aer proaspat cu temperatura optimizata. Aerul consumat va fi aspirat din zona superioara a incaperii si transportat la schimbatorul de caldura in contracurent. In acelasi timp prin intermediul unui al doilea ventilator se realizeaza si alimentarea cu aer proaspat din exterior. Aerul racit si viciat (aer evacuat) va fi transportat afara si aerul din exterior preincalzit (aer de admisie) va fi transportat in incinta. Acest principiu folosit in anotimpul rece este folosit si in anotimpul cald, in sens invers.

  schema-sistem-ventilatie-vents-twinfresh

  Caracteristici sisteme ventilatie single-room:
  - Alimenteaza cu aer curat si proaspat toate camerele;
  - Elimina aerul viciat din interiorul incaperilor;
  - Filtreaza aerul de praf si insecte cu ajutorul filtrelor G3;
  - Impiedica patrunderea umiditatii si aparitia mucegaiului;
  - Functionare silentiosa;
  - Automatizare integrata;
  - Asigura un echilibru al umiditatii in camera;
  - Functionare continua 24/7;
  - Regenereaza caldura prin acumulatorul de caldura ceramic
  - Eficienta de recuperare a caldurii de pana la 90%;
  - Ideale pentru camere individuale de aprox. 30 mp;
  - Usor de instalat, nu necesita tubulatura.

  Aparatele de ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera sunt folosite pentru a controla calitatea aerului din interior reprezentant Solutia perfecta pentru reducerea costurilor si economisirea energiei.
  Aceste sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera (single room) sunt necesare pentru a recircula continuu aerul si pentru a dilua mirosurile neplacute respectiv de a limita concentratia de dioxid de carbon si de alti poluanti din aer, cum ar fi praf, fum, compusi organici volatile, etc.
  Comercializam sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru o camera la cele mai mici preturi!  

 • Pachete ventilatie cu recuperare de caldura

  Pachete sisteme ventilatie cu recuperare de caldura pentru improspatarea aerului

  Sistemele de ventilatie cu recuperare caldura asigura aer proaspat si filtrat fara pierderi de caldura, eliminand eficient aerul viciat. Centralele ventilatie cu recuperare caldura sunt proiectate pentru a fi usor de montat si utilizat. Schimbatorul de caldura permite recuperarea energiei termice intr-o cantitate mare.

  Principiu de functionare:
  Aerul viciat din incapere intra in centrala de ventilatie prin intermediul tubulaturii, apoi este transportat in zona de filtrare , de unde trece prin schimbatorul de caldura, in cele din urma fiind eliminat prin intermediul ventilatorului de evacuare. In ceea ce priveste procesul invers prin care aerul din exterior este introdus in interior, parcursul aerului este acelasi.

  Centralele de tratare aer - CTA au rolul de a elimina aerul viciat din incinte, mentin umiditatea si temperatura incaperilor la un nivel potrivit si asigura nivelul termic optim cu o eficienta ridicata. 

  Pachetele de ventialtie cu recuperare caldura asigura o reducere a consumului de energie termica.

pe pagina