Centrala ventilatie Vents VUT 200 mini EC

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 200 mini EC, capacitate aer 240 mc/h. 

Descriere

Vents

New product

VUT 200 mini EC

In stoc Disponibil in 24 - 48 ore Disponibil in 3 - 5 zile Disponibil in 10 - 15 zile Disponibil in 2 - 3 saptamani Disponibil la comanda Momentan indisponibil

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0755.419.113 si 0742.513.409 sau pe e-mail comenzi@climasoft.ro.
Raspundem in maxim 2 ore daca solicitarea ajunge pana in ora 17:00.

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura Vents VUT 200 mini cu motor EC

Seria VUT 200 mini EC cuprinde urmatoarele modele  de centrale ventilatie cu recuperare de caldura:
          - centrala ventilatie cu recuperare de caldura VUT 200 H mini EC;
          - centrala ventilatie cu recuperare de caldura VUT 200 V mini EC;
Vents VUT 200 mini este o centrala de ventilatie cu recuperator de caldura, cu capacitate de 200 mc/h, iar tuburile de conectare sunt dispuse fie pe orizontala (H), fie pe verticala (V).

Legenda:

 Serie Vents 

Capacitate aer [m3/h]

 Orientare tubulatura

Tip motor

Tip schimbator de caldura

VUT

200

H - orizontala 

EC - motor sincron cu comutatie electronica

in placi de aluminiu cu flux incrucisat

V - verticala

Descriere:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT 200 mini EC este o unitate de tratare a aerului special conceputa pentru filtrarea aerului din incaperile si spatiile publice/private (locuinte, birouri, hoteluri, cafenele, diverse sali etc, spatii ventilate pe cale mecanica, precum si pentru folosirea caldurii aerului viciat din interior in scopul incalzirii celui proaspat, adus din afara incaperii. Motorul EC reduce consumul de energie de pana la 3 ori si asigura o eficienta ridicata si un nivel redus de zgomot, in acelasi timp. Toate modelele din seria VUT 200 mini EC sunt compatibile cu conducte cu diametrul Ø 100.
Acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Vents reprezinta un element indispensabil atunci cand doriti sa construiti o casa ecologica.

Principiul de functionare:
Functionarea acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura se bazeaza pe urmatorul principiu:
Aerul cald viciat existent in incapere va intra in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura din seria VUT 200 mini EC prin conducte de unde va fi transportat prin zona de filtrare, apoi va trece prin recuperatorul de caldura de unde va fi eliminat cu ajutorul ventilatorului de evacuare.
Aerul proaspat rece din exterior intra in centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 200 mini EC prin conducte, va fi transportat prin zona de filtrare, apoi va trece prin recuperatorul de caldura si cu ajutorul ventilatorului de introducere, aerul este impins in incapere prin conducte. In recuperatorul de caldura (schimbator in placi) se face schimbul energiei termice dintre aerul cald viciat, extras din camera catre aerul rece filtrat, venit din exterior. Acest proces permite scaderea consumului de energie termica si implicit reducerea costurilor cu incalzirea in sezonul rece.
Controlul functionarii centralei de ventilatie cu recuperare d ecaldura din seria VUT 200 mini EC (daca este necesar) se face de la panoul de comanda (variatorul de turatie). Rotind butonul in sensul acelor de ceasornic, capacitatea centralei creste, iar in sens invers, capacitatea se diminueaza. 

Caracteristici tehnice:
- debit de aer: 240 mc/h;
- tensiune de alimentare la 50 Hz: 230 V;
- presiune: 300 Pa;
- putere electrica ventilator: 2 x 105 W;
- intensitate ventilator: 2 x 0.9 A;
- putere totala unitate: 210 W;
- intensitate totala unitate: 1.8 A;
- viteza de rotatie: 3550 rpm;
- nivel de zgomot la 3 m: 24 - 45 dBA;
- material carcasa: aluminiu-zinc;
- temperatura de functionare: -25...+60 °C;
- izolatie: 20 mm, vata minerala;
- diametru tubulatura: 100 mm;
- greutate: 30 kg;
- filtu alimentare / evacuare: G4;
- eficienta schimbator de caldura pana la 85%;
- tip schimbator de caldura: cu flux incrucisat;
- material schimbator de caldura: aluminiu;
- directie tubulatura: orizontala / verticala;
- motor EC: DA.

 Dimensiuni:

 Vents

ØD

B

B1

B2

B3

H

H1

H2

H3

L

L1

L2

L3

L4

L5

VUT 200 H mini EC

99

278

200

121

192

-

431

84

107

699

640

600

-

-

-

VUT 200 V mini EC

99

278

200

109

169

481

431

-

-

640

600

73.5

204

396

526.5

    

Carcasa:
Carcasa este fabricata dintr-un aliaj de aluminiu si zinc. Prezinta un strat de 20 mm de vata minerala pentru izolare termica si fonica.

Filtrul:
In cadrul acestui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sunt incorporate doua filtre G4 pentru filtrarea aerului de alimentare.

Motorul:
Rotorul cu palete curbate este alimentat de un comutator electric (EC) cu curent continuu de inalta eficienta. Ventilatia cu recuperare de caldura se realizeaza cu ajutorul unui sistem bazat pe schimbatoare de caldura, schimbul de aer realizandu-se in interior. Motoarele EC au un randament ridicat si un control perfect asupra intregei game de viteze. Un avantaj absolut la motoarele EC este eficienta ridicata ce poate ajunge la 85%.

Schimbatorul de caldura:
Schimbatorul de caldura bloc este fabricat din placi de aluminiu. Unitatea de ventilatie cu recuperare de caldura de asemenea este dotatata cu o tava de scurgere a condensului format.

Automatizarea:
Controlul functionarii centralei de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 200 mini EC se face in functie de anumiti parametrii: capacitatea de aer, temperatura, nivelul presiunii si al fumului etc. Motorul EC modifica viteza ventilatorului, in functie de variatia fiecarui parametru si stimuleaza fluxul de aer necesar sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura.

Montajul:
Unitatea de manipulare a aerului se poate monta fie pe podea fie suspendata de tavan printr-un unghi drept. Unitatea poate fi montata fie in spatiile de serviciu precum balconul, debaraua, subsolul, pod sau suspendata de plafon. Se monteaza in orice pozitie insa trebuie sa furnizeze drenaj corect condensului.

Intretinerea:
Centrala de ventilatie cu recuperare de caldura VUT 200 mini EC necesita lucrari de intretinere ce ar trebui sa se desfasoare de 3-4 ori pe an. In afara de curatarea generala, ar trebui executate si urmatoarele operatii:
1. Intretinerea filtrelor: Filtrele murdare cresc rezistenta de trecere a aerului, debitul de aer reducandu-se. Filtrele pot fi curatate cu un aspirator sau pot fi inlocuite cu unele noi. Dupa a treia curatare filtrele trebuie inlocuite cu unele noi (1-2 ori pe an). Pentru achizitionarea de filtre noi, va rugam sa va adresati vanzatorului.
2. Verificarea schimbatorului de caldura (o data pe an). Chiar daca filtrele sunt intretinute corect, o cantitate de praf se va acumula in unitatea de recuperare de caldura. Pentru obtinerea unei eficiente maxime, este important ca periodic sa scoatem recuperatorul de caldura si sa-l curatam cu apa fierbinte si sapun sau detergent de vase.
3. Verificarea ventilatoarelor (o data pe an). Chiar daca filtrele sunt intretinute corect praful se poate acumula pe ventilatoare, reducand capacitatea acestora. Ventilatoarele pot fi curatate cu o carpa moale sau cu un burete, fara a se folosi apa sau detergenti, acestia putand deteriora elicele.
4.Verificarea scurgerii de condens (o data pe an). Scurgerea de condens se poate obtura din cauza particulelor provenite din fluxul de aer. Verificati ca scurgerea sa permita drenajul apei provenite din condens pana la baza unitatii VUT si daca este necesar, curatati scurgerea si sifonul.
5. verificarea aportului de aer proaspat. Frunzele sau alte obiecte prezente in atmosfera pot ingreuna sau chiar bloca intrarea aerului proaspat. Verificati si curatati grila de acces a aerului prospat de doua ori pe an, in asa fel incat aceasta sa nu fie obturata.
6.Verificarea tubulaturii de ventilatie (la fiecare 5 ani). Chiar daca toate lucrarile de intretinere de mai sus sunt efectuate corespunzator, praful se poate depune si in tubulatura de ventilatie, reducand eficienta sistemului. Tubulatura trebuie curatata si inlocuita periodic. Tubulaturile rigide din metal pot fi curatate cu o perie, apa calda si sapun, prin extremitatile tubulaturii de admisie si evacuare.

Fabricat in Ucraina!

Garantie: 2 ani

Dimensiuni tubulatura100 mm
Capacitate aer101 - 200 mc/h
Material schimbator de calduraAluminiu
Lungime699
Latime278
Inaltime240
Motor ECDa

Adauga comentariu

Centrala ventilatie Vents VUT 200 mini EC

Adreseaza o intrebare